Proformance  
  Proformance  
  Nutra Nuggets  
  Fromm  
  Gilpa  
  Olivers  
tilbehør
autobure
godbidder
ordforklaring
kort og godt
bestilling
  hvem er vi  
  set og sket  
  referencer  
  alle produkter  
  webshoppen  
  butikken  
  Trustpilot  
  forsiden  

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

                Lidt tanker omkring fodrings ritualer

 

 
     
 

Det er ikke altid godt at lade hundens foder stå fremme døgnet rundt. For det første er det ikke naturligt for hunden at have adgang til mad altid, i naturen nedlægger de et bytte og æder sig mætte, hvorefter de graver resterne ned til næste måltid.

Dernæst kan hunden få et uinteresseret forhold til maden, fordi det altid er der, og derfor ikke er så spændende, som hvis den skal vente til næste gang, den skal have mad. Vi synes jo heller ikke, det er spændende, at have et stort ta' selv bord til at stå hele dagen, som vi kan gå og spise af, når vi har lyst

Så er der for os også en meget vigtig begrundelse;
træning af sit og bliv øvelsen ved hvert måltid.

Det er her man har 100% kontakt med hvalpen/hunden, som meget hurtigt lære at forholde sig roligt og afventende, for at få sin mad.
Det er dejligt at kunne give sin bedste ven et måltid mad, og se de forventningsfulde øjne, mens den sidder pænt og venter på, at få sin skål sat ned. Når skålen bliver sat ned, træner vi, at hunden ikke begynder at spise, før der bliver sagt værsgod.
I starten sidder den og stirrer på skålen, men finder hurtigt ud af, at det forløsende ord kommer i samme øjeblik, den løfter sit hoved op og kigger os i øjnene.
Så får den lov til at spise, og igen har man lavet en super god kontaktøvelse med sin hund.

Det er redskaber man automatisk får med, og som man bør benytte sig af. Den træning man her giver sin hund, kan bruges i mange andre situationer, og det er en lille øvelse, men som betyder meget.

                                                                                                                         

Hvad er det perfekte foder..?


Hunde og katteejere har i dag mere focus på korrekt fodring af deres kæledyr. Der er et stort udvalg af fodertyper og mærker på markedet. Har man en populær race, er der lavet foderprodukter specielt til dem, og man vil selvfølgelig gerne finde det perfekte foder til sin hund eller kat.

Alle hunde, uanset om det er en stor eller lille race, har brug for 6 vitale basisnæringsstoffer i deres daglige foder:

- Proteiner
- Fedt
- Kulhydrater / fibre
- Vitaminer
- Mineraler
- Vand

Det vigtigste, når man vælger foder, er at finde et foder som passer til hundens alder, størrelse og aktivitetsniveau. Hunde er kødædere, og derfor er det vigtigt at bruge et foder, hvor størstedelen af indholdet er kød. Der ER forskel på pris og kvalitet: Et billigt foder skiller sig ud ved, at størstedelen af proteinkilden kommer fra majs, hvede, korn, eller soja. Det er en billigere proteinkilde, og derfor kan foderet sælges til lavpris, ofte ses denne type foder i supermarkedet. Er det et kvalitetsfoder, vil proteinkilden være animalsk og typisk komme fra kylling eller lam, kødet er ofte tørret og malet til kødmel.

Hvordan ved man, om det er det rigtige?

En tommelfingerregel omkring fodring er, at kigge på hunden og se om den trives. Har den normal fast afføring, blank pels, klare øjne og er i god form - ja, så kan man godt regne med, at den får det, den har brug for.

                                                                                                               
                                                                                                                             Copyright © 2007 Hundeogkattefoder.

 

 
  Hundeogkattefoder.dk     Smedegaardsvej 70    9490 Pandrup    tlf.: 9824 7376 - 6066 7376